Voul le vent med ærtepuré(med låg) |
Voul le vent med ærtepuré(uden låg) |
Voul le vent med ærtepuré.
Indgredienser
2 Kyllinge overlår
6 Hvide asparges
2 Champginons
3-5 perleløg
250 gram ærter(100 til fyld og 150 til Puré)
2 gulerødder (1 til fyld og 1 til puré
kørvel
hønsefond/vand/fløde
smør
mel
Bunde/forme:
Butterdejen udstikkes i runde cirkler. lav derefter en ring i samme størrelse og udstik den yderligere med en mindre udstikker. dup ringen med vand og placer den PRÆCIST ovenpå bunden og pensel kanten med pisket æg. ( -æg på siden, da den vil hæve skævt )
bag bundene/formene i ovnen ved 170C. til den er hævet helt op (20-40min) tag dem ud og grav midten ud.
N.B stik en afmærkning i bunden, så man kan se, hvor man skal grave ud.
evt. et låg lavet af en bund med et lille håndtag(lille pølse af butterdej formet som håndtag, sat på med lidt vand) bliver sat ind i ovnen sammen med formene og skåret midt over ved servering
Voul le Vent fyld:
kog en fond op med kyllingen, så man kan pille kyllingen.
rens/skræl/skær grøntsager
pil kyllingen op og sigt fonden.
mens kyllingen køler koges grøntsagerne møre(- ærter)(HUSK DE SIKKERT IKKE SKAL HAVE LIGE LANG TID)
jævn den sigtede fond med en meljævning, så den har konsistens som yougurt ( kan justeres med hønsefond, vand, fløde, ect.)
tilsæt den pillede og/eller skårede kylling, grøntsager, skyllet og hakket kørvel.
kog det hele op. Smag til og kom det i Voul le venterne.
Ærtepuré:
kog ærter og gulerødder møre og pres dem igennem et sigte.
tilsæt salt og peber (evt. citron)
(evt. gem en halv gulerod og skær den MEGET FINT og vend den i puréen for bid.)Pynt med kørvel aspargeshoved
bon appétit!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar